čtvrtek 18. srpna 2016

Uklidňující délka vodoměru

HYDROMETER WP ○ WS ○ WB ○ WPV. Uklidňující délka před vodoměrem rovna DN vodoměru je nutná u měřidla před kterým . Pro běžné podmínky doporučujeme u těchto typů uklidňující délku potrubí šestinásobek DN před vodoměrem. Pro ostatní případy viz tabulka.


Vodoměr musí být osazen na každé vodovodní přípojce, a to jako součást. Mezi vodoměr a uzávěr se navrhuje uklidňující kus trouby o délce.

Vodoměr se připojuje až po vyčištění a propláchnutí potrubí. V závislosti na typu použitého vodoměru mohou být součástí sestavy tvarovky zajišťující patřičnou uklidňující délku před či za vodoměrem. Jednovtokový lopatkový vodoměr , suchoběžný, na studenou voduTřída přesnosti CDN. Horizontální - třída přesnosti C. Bez nároků na uklidňující délku potrubí.


Dle podmínek musí být v přívodu k vodoměru uklidňovací potrubí v délce 10×1 mm tj 18mm. Skutečná uklidňující délka je však jen 80 . Vícevtokový domovní vodoměr s 5-ti místným počítadlem typ GMB, GMB-RP, GMDX.

Domovní vodoměr XN je určen pro montáž do vodorovného potrubí. Platnost ověření bytových vodoměrů je let, poté je nutné vodoměry vyměnit. Přehled typů a dělení vodoměrů a průtokoměrů. Mechanické vodoměry pro měření spotřeby studené a teplé pitné vo-. Nejsou třeba uklidňující délky před ani za měřičem.


Montážní poloha a uklidňující délky. Potrubí musí být vedeno v ose a musí odpovídat vodoměru. Při odečtech bytových vodoměrů mělo by být vyloučeno jejich ovlivnění. Požadavky na uklidňující délky potrubí u vodoměrů WOLTEX, ISOFLO, IRRIMAG:.


Trvání záruční doby: na vodoměry B METERS se poskytuje záruka měsíců. Rozdíly ve fakturaci mezi hlavním a podružnými vodoměry mohou. Na obou stranách měřidla je třeba dodržet takzvané uklidňující délky potrubí pro . E-RM rozlišit i směr toku vody - je. V případě standardního připojení není nutné používat uklidňující délka před . Zcela neovlivnitelný magnetem ani jiným způsobem.


Nepotřebuje na vstupu ani výstupu uklidňující délku. Kompaktní měřiče s přímým připojením.

Norma definuje pro vodoměry dvanáct nových funkčních zkoušek. Třída citlivosti profilu proudění ( uklidňující délka ). Pro vysokou přesnost měření je nutné před i za vodoměrem zachovat rovné potrubí ( uklidňující délka ), a to v minimální délce násobku vnitřního průměru . UKLIDŇOVACÍ KUS (V DÉLCE SPLŇUJÍCÍ UKLIDŇUJÍCÍ DÉLKU PŘED A ZA VODOMĚREN). V– Tabulka – technické parametry závitových vodoměrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky