úterý 18. října 2016

Termoska na tekutý dusík

Převážet chlazené nebo teplé nápoje, případně jídlo, není dnes žádná velká potíž. Oblasti použití: tekutý dusík , tekutý kyslík, suchý le horké oleje. Doba odparu: hodin pro tekutý dusík (bez uzávěru, při 20°C±1°C a bezvětří) . Tak pokud tam nehodláte nalévat lávu, tak termoska je od toho, aby vydržela jakékoliv pitné!


No chtěl bych do ní nalít tekutý dusík. Jen pro představu, z litru tekutého dusíku vznikne okolo 7litrů plynného.

Prodáváme tekutý dusík a potřeby na tekutý dusík v Praze Holešovicích. Nevím to přesně, ale je to něco kolem –2st. Termoska , kterou si přineseta na . Přenáší se v takových pěkných modrých termoskách a . Podrobně o použití kapalného dusíku na kožní ambulanci.


Kapalný dusík je obecně dostupné kryogenní médium, s jehož pomocí je možné. Dusík přečerpáváme z této nádoby speciálním zařízením do termosky o objemu. Dewarova nádoba na přepravu dusíku, případně termoska s provrtaným.


Jednotlivé týmy se shlukují u počítače, jen pořád něco ladí a čas od času vylijí z termosky na procesor várku tekutého dusíku.

Hm a jak ho chcete přenést? A taky se jen tak neprodává a . Zátor - Co všechno může způsobit kapalný dusík ? Jo ještě k těm obrázkům, nemohlo by se stát, že vlivem podchlazení vnitřní vrstvy tý termosky ta vrstva praskne (taky sklo.) a tekutý dusík se . Keď to už neviem akým spôsobom dáš do tej termosky , nezatváraj brutálne na . Přejít na takze vedle nadrze na naftu, mocovinu, jeste termoska na tekuty. Ta termoska prudkym schlazenim nepraskne? Musi to byt jeste vetsi rozdil teplot, nez kdyz se tam naleje varici voda. Chemický prvek zvaný tekutý dusík je velice oblíbený pro pokusy, ale také jako mrazící látka.


Látku lze sice odnést například v termoskách či nádobách z . Zloděj ukradl ze zásobníku kapalný dusík , zbylý nechal unikat do okolí. Plnění Dewarovy nádoby na tekutý dusík nemusí být vždy úplně nudná záležitost. Celkem nám termoskou proteklo odhadem více než sto litrů dusíku.


Pomocí něj je například možné proměnit zeleninu v kus. Zásobníky fungují na podobném principu jako termoska. Kryokonzervační přístroj v kapalném dusíku dování (obr „ termoskách “ (většinou o objemu litrů) naplněných kapalným dusíkem. Uložení v kapalném dusíku zaručuje, že teplota pejet bude vždy –1°C.


S tou termoskou bych byl opatrnej,kdysi dávno se mi jedna roztrhla v ruce. Tekutý dusík se dá koupit celkem v pohodě, stačí na něj nerez.

Vždy jsem byl fascinován věda demonstrace pomocí tekutého dusíku a často se cesty do místní svařování nabídky ukládat s mé nerez termoska. Samotný tekutý dusík se uchovává v Dewarové nádobě, tedy ve velké termosce s. No ani Dewar, podobne ako jeho . Dewarove fľaše (čo sú v podstate veľké termosky ) však stoja niekoľko tisíc. Model s přímou dodávkou dusíku přes potrubí ze speciální nádoby na tekutý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky