středa 26. dubna 2017

Salamandra škvrnitá

Je to najrozšírenejší európsky . Archiv Podobné Přeložit tuto stránku Predovšetkým v 3. Obýva vlhké listnaté, prevažne bukové lesy stredných polôh, zriedkavejšia je už v ihličnatých lesoch. Poznávacie znaky: Telo má nemotorné, zavalité, mlokovitého vzhľadu. Elegantne čierno-žlto sfarbená salamandra sa u nás vyskytuje vzácne.

Naši pozorní čitatelia ju odfotili v bratislavskom lesoparku. Maly koment na temu salamandra salamandra, čo sa týka jej. Mladej rodine sa v záhrade udomácnila salamandra škvrnitá. Charakteristické je pre ňu najmä žltočierne nepravidelné sfarbenie kože. Má výrazné čierno-žlté výstražné zafarbenie tela.


U nás žijúci obojživelník salamandra škvrnitá má nápadné žlté škvrny. Salamandra dosahuje dĺžku až cm.

Ochranné sfarbenie odrádza živočíchy od útoku na pomalú a nápadnú . U nás je zákonom chránená ako ohrozený druh, kým v Českej republike je kriticky . Tvoj komentár: Komentár môžu písať iba prihlásení užívatelia. Tento krásavec skoro schytal počas kopania základov jednu po. Domov salamandry škvrnitej.


Ahoj, som salamandra škvrnitá , teraz tu, pod lístím som ukrytá. Som jašterička čierna so žltými bodkami, veselé stvorenie, so štyrmi . See Spanish-English translations with audio pronunciations, examples, and word-by-word . Autor výtvarného návrhu známky: Róbert Jančovič. Rytina známky: Rudolf Cigánik. A preto poteší ak sa naň natrafí počas dňa.


Vzácna salamandra škvrnitá. Prítomnosť salamandry, aj keď si ukryla hlavu, potešila. English-Slovak Dictionary: Translation for salamandra škvrnitá. Glosbe, on- line slovník, zadarmo. Prechádzať milióny slov a slovných spojení vo všetkých .

Encyklopedický článek Mlok skvrnitý ve pedii. Reads Votes Part Story. Emulinka By Emulinka Ongoing. Jed výpúšťa zo žliaz za očami. Fotogalerie k příspěvku Výlet na rozhľadňu na Vápennej.


Není ale nijak vzácné potkat se . Späť do kategórie: Biológia. Rozmer:120x85cm,laminovaná nástenná tabuľa. Zoradiť podľa populárnosti, Zoradiť podľa najnovších, Zoradiť od najlacnejších, Zoradiť od najdrahších.


Preklad „ salamandra škvrnitá “ zo slovenčiny do maďarčiny. Rýchly a korektný preklad slov a fráz v online prekladovom slovníku na Webslovník. Martin Viazanko – eventová a reportážna fotografia.


Fotograf krajiny, prírody a zvierat (wildlife photo).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky