úterý 20. června 2017

Mateří mřížka v rámu

Plně funkční mateří mřížka má rám ze dřeva nebo plastické hmoty. Dráty probíhají ve směru plástů a jsou od podélných louček rámků, tedy od horní loučky . Mateří mřížka se používá pro oddělení. Rám pro mřížku je vyroben z borovice vejmutovky.


Je slepen v čepech, a zároveň vsazena kovová mateří mřížka. V rozích je po stažení do pravého úhlu .

Kovová mateří mřížka , která je vsazena do dřevěného rámu , snadná manipulace, síla rámu 14mm, rozměr dle použitého úlu,. Mřížka je kompatibilní s dřevěnými i. Něco jiného je pak použití mateří mřížky při chovu matek. Všechny mateří mřížky do jisté míry omezují včely,u včelařů jsou však dosti oblíbené. Pozornosti návštěvníků mezinárodních výstav neujde, že v USA, Anglii, Francii a Itálii leží drátky mřížky souběžně s loučkami plástů a mřížka je uložena v rámu.


V opačném případě je použití mateří mřížky pro včelaře výhodnou možností. Kovová v rámu - pokud je rám správně vyroben, nad i pod mřížkou jsou včelí mezery. Někdy se ptáte, zda je to lepší či jak apod.


Slouží do jisté míry k omezení pohybu včel.

Mají zabránit včelí matce v opuštění prostoru plodiště a tím. Vysoké, celozasíťované dno, s vyndávacím sítem v kovovém rámu. Rám je slepený kvalitním lepidlem a spojený . Kompaktnost budečáků zaručuje možnost jejich tepelné izolace. Neměnná velikost proti tomu představuje nevýhodu, . Nabízím kovové mateří mřížky pro úly Langstroth uchycené ve dřevěném rámečku z borového dřeva.


Přestože mateří mřížka působí v úlu pro včely rušivě, je v mnoha případech její. Bedna pro převoz a skladování rám. Víko sololit - zateplené 30mm polystyren, 250Kč.


Přířezy na rámečky - obyčejný 39xbal. Víko na včelí úly sololitové je zhotoveno z dřevěného rámu a sololitové desky. Na čem stavějí včely svoje dílo : na plástech. Pro medníky jsou tedy počítány tři, jsem zvědav, jestli budou někdy všechny potřeba :o) Dále tu máme mateří mřížku v rámu , pod vrchním medníkem je vidět . Popiš části úlu na obrázku podle čísel.


Také nám vysvětlil, k čemu se používají vystavené exponáty např. Provozujeme internetový prodej potřeb pro včelaře. V sortimentu naleznete krmivo pro včely, dna, nástavky, víka, mateří mřížky , rámy a přířezy,. Korpus ( rám ) stropního krmítka pro úl Optimal , Langstroth, čtvercový 39 .

Výroba horního rámu nástavku s drážkou pro mateří mřížku. V příštím čísle uvedeme základní technické údaje. Výkluz se umístí většinou do dřevěného rámu krytého sololitem ze spodní. Včelkám tolik nepřekáží jako mateří mřížka. Prokopovičovi náleží také prvenství v konstrukci mateří mřížky.


Mezi plodiště a nástavky je vložena mateří mřížka v dřevěném rámu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky