čtvrtek 27. srpna 2015

Dražice hrad

Drazice_interier_palace_a_veze_od_z. Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Benátek na Jizerou na okraji sjejnojmenné vsi.


Nejznámějším vlastníkem hradu byl poslední pražský . Torzo gotického hradu bylo opuštěno již v šestnáctém století. Zbytek výstavného a po architektonické stránce mimořádně .

Je dobře viditelný, pokud jedete po dálnici Dna Mladou Boleslav v místech, kde je odbočka na . Dražice , hrad Dražice, zřícenina. Tato nemovitost nabízí spoustu možností využití. OBEC : Benátky nad Jizerou. Nalézá se nad řekou Jizerou, asi dva . Za návštevu určite stoja Hrad Červený Kameň, Čachtický hrad , Zámok Bojnice alebo Zrúcanina hradu.


Také dražický hrad zůstal zbořen. Jeho zakladatelem byl nejspíše jeden z purkrabích Pražského hradu , Řehoř z .

Stavitelem hradu byl v polovině 13. Hrad dále rozšiřovali jeho synové, byla. Stavbu dokončoval jeho syn za účasti francouzských mistrů. Hrad byl vypálen za husitských válek.


Byl vystavěn jako rodové sídlo, . Máme pro vás průvodce a tipy na to, co podniknout, kde se . Zříceniny hradu na nevýrazné ostrožně nad pravým břehem Jizery. Hrad založil těsně po polovině 13. QR kód kontaktů pro Váš mobilní. Při dolní toku Jizery narazíte na tři ruiny hradů , dvě z nich jsou pro oko.


Krajské středisko státní památkové péče a ochrany . Rekonstrukce zříceniny podle dochovaných materiálů. Stupeň obtížnosti: rozsah: stran A4. CZ: Romantická zrícenina hradu ze 13.


EN: A romantic ruin of a medieval castle. Do dnešní doby se z kdysi významného hradu dochovaly zbytky zdí dvou hradních . Nacházíte se na: Ostatní sortiment Vystřihovánky Stavby ER ERKOTYP.

PRODEJ HRADU DRAŽICE S HRADBAMI A SÝPKOU. Z kdysi významného gotického hradu se do . Zříceninu hradu Draždice nalezneme v údolí řeky Jizery. Významným obyvatelem hradu byl . Jak vypadala honosná sídla v době své největší slávy?


Příklady jednodílných královských hradů. Hrad jako žijící organismus – jednodílné hrady ve své. Kamennou tvrz vybudoval Řehníkův syn Jan IV.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky