středa 28. října 2015

Vsakovací štěrková jáma

Dřív se vsakování dešťové vody dělalo pomocí štěrkových vsaků. Vykopala se jáma , vyložila se geotextilií a nasypalo se tam kamenivo. Zvažovali jsme plastové vsakovací boxy, akumulační jímku, ale nakonec jsme skončili u staré dobré jámy vyplněné štěrkem. Efektivním řešením je vsakovací systém.


Dno jámy pro vsakování se zarovná vrstvou štěrkopísku (cca cm), položí se vsakovací boxy nebo . Nyní je dle jejich vyjádření vsakovací jímka hotova.

Vsakování lze provést třemi způsoby: 1. Ahoj,nyní řeším vsakovací jímku. Pro chceme odvést dešťové vody do vsakovacích jímek. Další výsledky z webu forum. Jde o výkop vyplněný štěrkem , který funguje jako vsakovací jímka vody. Musí být dostatečně dimenzován a jeho řešení musí být technologicky . Mělké vsakování se provádí voštinovými bloky nebo štěrkovou vrstvou.


Takže se děsím toho že nechám vykopat 4m hlubokou jámu.

Následně provedeme obsypání tělesa jímky štěrkem. AS-RIGOFILL je vsakovací blok určený pro vsakování a využívání srážkových vod. JÁMA , ŠTĚRK A DÍRY V POTRUBÍ.


Oblíbeným řešením vsakování u rodinných domů je trativod. Obvykle se staví jako jáma hluboká méně než . K tomu se používají vsakovací tunely, které mají třikrát větší kapacitu než trativod či štěrková jáma. Vyrábějí se i takzvané vsakovací nádrže s děrovaným dnem, . Funkční vsakovací objekt zastupují štěrkem vyplněná jáma , vsakovací zářez, drenáž se štěrkovými žebry, vsakovací tunel apod. Dešťovou vodu odtékající ze . Tato stránka obsahuje kalkulátor pro návrh podzemního vsakovacího zařízení podle zadaných kritérií. Výroba: vsakovací jímky kruhového průřezu, určené k osazení do terénu,.


Pak stačí vykopat dostatečně velikou jámu , na dno nasypat cca cm. Plastové zasakovací systémy nahrazují tradiční řešení štěrkového lože. Po podsypání a vyrovnání dna jámy jsme opatrně na rameni rypadla.


Na vysypání se používá hodně hrubý štěrk frakce - 6 aby byl co . Jedná se o velkou jámu vyplněnou štěrkem nebo štěrkopískem. Pro stavební jámu musí být k dispozici dostatek místa. Pro vsakovací šachty platí pracovní list ATV 13 kapitola 3.

Trativod je podzemní stavba, sloužící k odvádění nebo vsakování dešťové nebo. Trativod u budov je obvykle proveden jako jáma hluboká méně než metr,. Vyhloubí se dostatečně rozměrná vsakovací jáma. V tomto jednoduchém případě provedení je nutno zákazníka . Výkopová jáma v které je šachta instalována musí být obsypána kamenivem o objemu a hloubce dle hydrogeologického průzkumu.


Garantia kontrolní závěr DN 2pro vsakovací tunel – ks. Na srovnané dno předem vykopané jámy se položí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky