pátek 26. května 2017

Konvektor vs radiator

Pokud je v místnosti radiátor , kamna, sálavý panel, zvyšuje jeho teplota . V čem je vlastně podlahový konvektor tak jedinečný? Podlahovy konvektor - s ventilatorem ci bez? Konvektory uvažujete podlahové nebo volně stojící?


Volba vytápění: přímotopy vs. Další výsledky z webu forum.

Interiér › Vytápění, ohřev, TUV Archiv 15. Využít radiátory pro vyhřátí celého domu není vždy ideální. Pro lepší komfort se často doplňují o podlahové topení v koupelně či na chodbách. Můžete použít teplovzdušný ventilátor nebo tepelný konvektor , který funguje na. V podlaze je zabudovaný tzv.


Jinými slovy, v celé místnosti je několik deskových radiátorů spočítaných na dostatečný výkon pro danou místnost a konvektor je pouze doplněk - tedy i při . Na rozdíl od radiátorů , ve kterých se musí ohřát voda po celé jejich ploše, se v konvektorech ohřívá voda, která je pouze v trubkách výměníku . Oproti běžným radiátorům je obsah vody v trubkách až dvacetkrát nižší,. Jinou alternativou jsou ještě olejové radiátory.

V porovnání s klasickými radiátory obsahují tepelné konvektory jen malé množství vody. Pro vytápění průměrného rodinného domu je v konvektorech celkově . Krycí mřížky a rámečkyPro podlahové konvektory KORAFLEX. Přirozená versus optimalizovaná konvekce.


Chcete mít originální radiátor ? Vyrábíme desková otopná tělesa RADIK, trubkové radiátory KORALUX a. Designer potisku deskových radiátorů. Otopné výměníky KORABASE v novém. Všechno co vás zajímá o bydlení v domě i bytě, rady a tipy, jak si poradit s vlastní zahradou i. Teplý fén – teplovzdušné konvektory (přímotopy) a ventilátory. Olejový radiátor si na nic nehraje – je to radiátor s kolečky Foto:.


Pod tímto pojmem je u nás zaveden klasický elektrický přímotopný konvektor , tj. Vyměnit radiátory například za podlahové vytápění je vcelku nákladné. Ale konvektory môžeš potom vyhodiť a čo ďalej? Robil som rokov elektroinštalácie, konvektorov som čosi . Používání klasických ocelových a litinových článkových radiátorů je v bytech.


V bytech se uplatňují i topné konvektory zabudované v podlaze, . Předávání tepla bude efektivnější, jsou-li v radiátoru zabudované.

Doma mám na občasné přitápění malý konvektor s vantilátorem. Vzduch v místnosti může pak mít mnohem nižší teplotu a vám je přesto teplo . Přímotopné konvektory ECOFLEX patří mezi první výrobky, používané ve velkém. Jeg skal bytte ut et par gamle radiatorer og lurer i den forbindelse på om jeg i stua kan velge en konvektor i stedet for tradisjonell radiator og . Co je vlastně deskový radiátor ? Do teď to byl bílý, tuctový tepelný zdroj, který není možné jakkoliv oživit a najdete jej v každé domácnosti. A jindy zase chcete mít doma v některé místnosti větší teplo, než které nabízí hlavní zdroj. Klasickým příkladem přímotopu je konvektor.


Olejové radiátory už rozebírají maminky na webu eMimino. Olejový je proto, že ta elektrická topná spirála je ponořená v olejové lázni.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky