čtvrtek 18. června 2015

Deskový výměník výpočet

Tepelný a hydraulický výpočet výměníků tepla a dimenzování. Deskové VT Femina Tepelné a hydraulické výpočty. Teplosměnná plocha je vytvořena z tenkých kovových desek, které jsou na sobě pevně přitisknuty.


Desky mají ve svém profilu vylisovány . Výpočet výměníků tepla pracujících v ustáleném stavu. Deskový výměník tepla je soustava tenkých desek uspořádaných za sebou.

Stručná charakteristika problematiky úkolu: 1. Prostudovat základní dostupnou literaturu o výpočtových postupech pro trubkové a deskové výměníky tepla. Výměníky tepla jsou zařízení, ve kterých se jeden proud ohřívá a druhý ochlazuje sdílením tepla. Provést návrh výměníku a jeho výpočty.


O této stránce nejsou k dispozici žádné informace. Rozebiratelný deskový výměník tepla sestává ze svazku skládaných tenkých profilovaných kovových desek se vstupními otvory pro průchod dvou kapalin . Pájené deskové výměníky tepla jsou tvořeny souborem desek lisovaných z plechu vysoce kvalitní nerezové oceli. Zvlnění desek zabezpečuje vysoký prostup . SWEP je přední světový výrobce (podobně jako třeba Alfa Laval či GEA) pájených deskových výměníků tepla.

Výměník tepla pracuje na výše uvedeném principu vyrovnávání teplot. U deskového výměníku teplo velmi lehce proniká skrze tenkou stěnu, která odděluje teplé . Faktory ovlivňující účinnost a provozní životnost výměníků tepla. V druhé části bakalářské práce je zahrnutá teorie výpočtu deskových výměníku.


Pro rozebíratelný deskový výměník tepla Alfa Laval M3-FG je proveden tepelný . Mají výbornou přenosovou schopnost tepelné vodivosti. Pro správný výpočet a návrh deskového výměníku je nutné specifikovat požadavky, které má daný výměník splňovat. K dispozici je nová verze výpočetního programu (ke stažení ZDE) pro návrh expanzních a odplyňovacích zařízení a deskových výměníků.


Kompaktní deskový výměník tepla je složen z prolisovaných desek z nerezavějící oceli. Rozměry jsou pouze orientační, záleží na výpočtu dané aplikace. Devadesátá léta dvacátého století byla ve znamení ex- panze výroby do . Nerezový deskový výměník LBNerezový deskový výměník tepla L-line, rozměry . Tavně spojované deskové výměníky tepla AlfaNova (anglicky). Vzduchové výměníky tepla (anglicky).


Systémy pro vytápění a chlazení. Zkusil jsem tedy provést výpočet , kdy jsem vzal standardní deskový výměník od Recairu RS160. Při teplotách 21°C (odtah) a 0°C (přívod) bude vyfukovaný . U běžných, příkladně deskových výměníků , je nutné s tímto argumentováním . Modulární deskový výměník MODHEX.

Jedná se o novou konstrukci deskového výměníku , která kombinuje výhody obou . HTRI tepelně-hydraulické výpočty výměníků tepla. Uvažujeme 6x kolektor Ekostart Therma II pro ohřev venkovního bazénu. Navrhujeme, vyrábíme a dodáváme standardní i speciální výměníky tepla pro nejrůznější aplikace.


Při použití deskového výměníku na parních aplikacích je nutné použít jiný. Nerezové deskové výměníky tepla pájené mědí, niklem, . Vlastní výpočet a dimenzování deskových výměníků se provádí . Karlovy Vary nabízí výměníky tepla, spalinové výměníky tepla, trubkové výměníky tepla a pájené deskové výměníky. Klíčová slova: fluidní sušárna, bilanční výpočty , tepelné ztráty, výměník tepla, řízení a. Teplotní účinnost deskových výměníků s křížením proudů je až.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky