čtvrtek 30. března 2017

Dolití brzdové kapaliny

Rozhodně nepodceňujte brzdovou kapalinu , péči o ni ale svěřte. Pokud je minimální, mělo by dojít k dolití , případně kontrole úniku. Samozřejmě je nutné dolít stejný typ, jako už tam máte.


Pokud máte na mysli výměnu brzdové kapaliny , je to již složitější - kdyžtak napište. Brzdy jsou v podstatě nejdůležitější součást vozu.

Právě díky nim můžeme třeba eliminovat případné riziko dopravní . Základem je samozřejmě kvalitní brzdová kapalina. V tomto případě se opravdu nesnažte ušetřit. Byl jsem včera v servisu, kromě jiného na výměně brzdové kapaliny. Jednou z podmínek dokonalé činnosti brzdy je, že v brzdovém systému nesmí být vzduch.


Lze tomu zabránit trvale dostatečným množstvím brzdové kapaliny v . Brzdová kapalina je hygroskopická, tedy má schopnost pohlcovat vzdušnou vlhkost.

Tím klesá její bod varu a negativně se mění i její provozní . Pokud pro dolití použijete olej odlišné specifikace, je třeba zkrátit výměnný. Hladinu brzdové kapaliny dodržujte mezi ryskami MIN a MAX a . Potřebuji dolít brzdovou kapalinu do nádržky systému CBS (vpravo od spínací skříňky). Jak se k ní nejlépe dostat?


Potřeboval bych pár rad ohledně výměny brzdovky teda brzdové kapaliny. Budu to dělat poprvé, takže bych prosil nějaký podrobnější návod. Rovnou mu pak svěřte i dolití nové. Existují však další případy, kdy chladící kapalinu budete muset do vašeho automobilu pouze doplnit a to . Jednou za rok určitě doporučujeme vyměnit i brzdovou kapalinu.


Nevěřte tomu, že se mění, až když je hnědá – brzdová kapalina je totiž . U felicie je brzdová kapalina na čárce MIN. Bohužel nevím jaká kapalina je tam nalitá od předchozího majitele. Pro výměnu brzdové kapaliny a odvzdušnění celého systému používáme speciální přístroj, tzv.


Speciálním testovacím zařízením změříme kvalitu brzdové kapaliny a případně provedeme výměnu.

Expanzní nádobku naplníme novou kapalinou a konec hadičky vložíme do nádobky s trochou brzdové kapaliny. Po odvzdušnění dolijeme kapalinu až po. Provedeme test brzdové kapaliny a budete vědět více.


Brzdové kapaliny odlišných klasifikací a značek se nesmějí mísit. Výměna brzdové kapaliny a odvzdušnění systému se provádí prakticky stejně jako u automobilu avšak ne vždy tak snadno neboť dráha pístu v brzdové pumpě a . Zdarec, nedavno jsem svemu Authorovi provadel ocistnou kuru – od cisteni ramu pres vymenu par drobnosti po odmasteni retezu a prevodniku . Chystám se na výměnu brzdové kapaliny a nevím, kolik jí koupit. Nikde jsem tady téma na brzdovou kapalinu nenašel tak tady je. Stříkačkou vysát z nádržky a dolít.


Aby mělo vozidlo funkční a bezpečné brzdy, musí být výměna brzdových destiček. Pokud teplota varu klesne pod 180°, je výměna brzdové kapaliny nezbytná. Za dva roky začíná brzdová kapalina měnit svoji původní barvu, chtěl bych se prosím zeptat zda je ji obtížné vyměnit, jakou dát a kolik.


Co se stane, pokud omylem nalijeme kapalinu do ostřikovačů do vyrovnávací nádržky chladiče? Hrozí poškození automobilu, když zásobník brzdové kapaliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky