středa 29. března 2017

Geotermální energie

Elektřina Archiv Podobné 13. Patří mezi obnovitelné zdroje energie, i přes to, že některé . Například pevninská kůra se vyznačuje . Jde o nejstarší energii na naší planetě. Obrázek znázorňuje tektonickou mapu světa a výhodná území (červené tečky) na využívání geotermální energie. Nejvýhodnější území pro využívání této .

Historie využívání geotermální energie. V nitru Země je dostatek geotermální energie , pro nás je však dostupná pouze svrchní vrstva zemské kůry. Podle odhadů je v nejsvrchnější tříkilometrové vrstvě. Tematický okruh Obnovitelné zdroje energie.


Využití geotermální energie. V České republice nechceme zůstávat jen u získávání geotermální energie z nízkoteplotních zdrojů tepelnými čerpadly. Geotermální elektrárny dozrávají. Produkují elektřinu na základě . Dokončení z minulého čísla V TT č.

MŽP ČR věnované dostupnosti a exploataci geotermální energie v České republice. I když projektů obnovitelných zdrojů energie v Česku vzniká celá . V Děčíně je pomocí geotermální energie vytápěna polovina . Stejně tak jako ostatní obnovitelné zdroje, má i geotermální energie své . Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na problematiku geotermální energie a geotermálních elektráren. Popisuje druhy geotermálních . A pokud chceme využívat geotermální energii , měli bychom o ní něco vědět.


Prostředí, které nás obklopuje (vzduch, voda, půda) má obvykle příliš nízkou teplotu a jeho teplo nelze pro vytápění využít přímo. Výjimkou jsou geotermální. Pokud vyslovíte termín geotermální energie , spousta lidí si představí Island - zemi plnou horkých gejzírů. Také v Česku by se dal její potenciál . Americká sídla od Austinu až po Atlantu naťukávají geotermální energii.


Obrovský potenciál má pro stále hustěji obydlené příměstské oblasti. Slovo geotermální má původ v dvou řeckých slovech: geo (země) a therme (teplo ), a znamená teplota země, a podle toho se tepelní energie. Je to tepelná energie zemského jádra.


Vzniká radioaktivním rozpadem a přeskupováním hmoty. Ze své podstaty se jedná o nejstarší energii na . Klíčová slova: obnovitelné zdroje, geotermální energie , přínos geotermální energie , SWOT analýza, komparace s jinými zdroji energie, vyuţití ve světě, vyuţití v . Jejími projevy jsou erupce .

Za zdroj této energie je nejčastěji považováno vlastní teplo zemského tělesa pocházející z doby .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky