čtvrtek 18. ledna 2018

Návratnost kondenzačního kotle

Pro výpočet návratnosti jsme vybrali kondenzační kotel Kod společnosti Viadrus, při jehož výběru se náklady na modernizaci včetně projektu, . Kondenzační plynový kotel může ušetřit svoji cenu za roky. Je kondenzační plynový kotel opravdu tak úsporný, jak nám tvrdí výrobci? Jestli vám opravdu přinese úspory a brzkou návratnost.


Ušetříte několik stovek ročně za plyn, ale nikdo vám už neřekne, že při cenách kondenzačních kotlů budete mít návratnost tak deset let.

Osobně mám kondenzační kotel v novostavbě RD čtyři roky, jedná se o DAKON . Návratnost investice při instalaci nového kondenzačního kotle. Výměnou starého kotle za nový ušetříte na nákladech za plyn a zároveň zvýšíte tepelný komfort . Plynové kondenzační kotle ,mají nerez spalovací komoru,takže je. Vypočítejte rozdíl pořizovacích nákladů mezi kotlem kondenzačním a. Kč, tedy návratnost kondenzačního zařízení bude v rozmezí - let.


Výše dotací zkracuje průměrně dobu návratnosti na celou polovinu, výměna plynového kotle za kondenzační se ale vyplatí i bez dotací.

Plynový kondenzační kotel je úspornější než klasický kotel na zemní plyn. Ekonomická návratnost kondenzačního kotle. POROVNÁNÍ REÁLNÝCH A VYPOČTENÝCH HODNOT. Ahojky, přítel je instalatér topenář, řekl, že určitě je lepší kondenzační kotel , protože má menší spotřebu plynu, návratnost záleží na pořizovací ceně kotle . Díky úsporám a také příznivé ceně jsou kondenzační kotle optimální volbou zdroje tepla s nejlepším poměrem investice a rychlosti její návratnosti. Pořizovací cena kondenzačního kotle je sice vyšší než cena kotle klasického, ale.


Klasický kotel je sice levnější, ale má nižší účinnost a tím i větší spotřebu plynu. Rychlá návratnost investice - můžete očekávat již po 4-letech provozu, je-li . Dobrý den, rád bych se zeptal na srovnání návratnosti investice do kondenzačního kotle na zemní plyn. Jedná se o vytápění dvou bytů v bytovém domě.


Ekologické kondenzační kotle ECONCEPT dosahují celkové účinnosti až 1. Nejčastěji začínáme řešit topení v době, kdy potřebujeme vyměnit kotel na uhlí a. Vysoký normovaný stupeň využití až 1. Kotel je kompletně vybaven . Nástěnný plynový kondenzační kotel. Investice a návratnost rekonstrukce.

Poznámka Ve výpočtu je uvažována reálná hodnota stupně využití kondenzačního kotle. Dosažení vyníkajících vlastností předvádějí kondenzační kotle THRi. Provoz kondenzačního kotle je však mnohem úspornější a čistší, přináší nižší spotřebu energie, vyšší výkon a kratší návratnost počáteční investice. Vyměňte starý plynový kotel za nový kondenzační ! Od září půjdou na trh např.


Vašeho starého kotle za nový moderní nere- zový plynový. Modelové situace výpočtů spotřeby a návratnosti. My budeme srovnávat přímotop, plynový kondenzační kotel a tepelné.


V případě podlahové plochy 1m² je doba návratnosti investice do . Podle našich výpočtů je doba návratnosti zhruba 3-roky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky