úterý 20. března 2018

Jak vybrat luk

Jednoduchý návod jak vybrat první luk a co potřebujete pro začátek k lukostřelbě znát. Luk je jedna z nejstarších mechanických střelných zbraní. Luky a šípy byly nejčastěji užívány k lovu a během válek a na obranu.


V současné době je luk k lovu, . V této sekci Vám dáváme jednoduché doporučení jak si správně vybrat luk a jeho příslušenství.

Pokud Vám naše doporučení neusnadnilo výběr můžete se nás . Podle toho si určíte jak dlouhý, nebo silný luk koupíte. Platí, že čím větší osoba tím delší luk. Délka luku se udává v palcích (1“=54cm). Skládá se z dvou částí, a sice nepružné tětivy a pružného lučiště.


Jako střelivo se používají šípy, které . Pomocí této jednoduché tabulky si můžete udělat základní představu, jaký luk hledáte. Je určena především laikům a začátečníkům.

Takže pro jednoduchost předpokládejme, že jste se rozhodli koupit luk. Fajn, tímto rozhodnutím skončilo vše jednoduché :-) Teď to začne být složitější. Vybrat ten správný luk pr ozačátečníky může být větší oříšek, než se zdá. Pokud s lukostřelbou začínáte, nebo teprve chcete začít, určitě se vám . Jak vybrat ten správný luk ? Přečtěte si článek jaký bude pro Vás ten nejvhodnější a nejlepší typ luku.


Výběr luku volíme dle účelu a místa použití: a) střelba v přírodě pro. Jak začít s výběrem luku - odborné rady pro začátečníky. Možnost objednání luku za nejlepší internetové ceny v ČR. Předně zvažte materiál luku: Ratanové dřevo je lehké a pružné, s lukem je však potřeba šetrně zacházet. Klasické dřevěné luky jsou o něco . S reflexními luky se dá užít spousta zábavy.


Ukážeme si jeden, který je vhodný pro začátečníky, a s ním i několik druhů šípů. Samozrejmou otázkou je, ako si správne vybrať luk šitý na mieru. Zameriame sa však na začiatočníkov, ktorí si vyberajú svoj prvý luk a chcú strieľať pravidelne. Vítejte na stránkách FISHHUNT ARCHERY.


Vybírat luk není snadná věc.

Možná chcete vyzkoušet něco. Pokud chce někdo střílet s tradičním lukem, pak má , ,uvnitř“ svou představu, jak by chtěl vypadat a jak by se chtěl cítit. Náš kolega z Francie Vám poradí, jak správně vybrat luk. Ukáže Vám jaké druhy luků jsou k dispozici.


Kladkový luk LOVEC je malý luk vhodný pro malé začátečníky (cca - let), kteří se seznamují s lukostřelbou a kladkovým systémem! Pokud chcete své dítě podpořit v lukostřelbě, je třeba mu vybrat luk a šípy se správnými parametry. Vpřípadě reflexního luku je lepší zakoupit .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky