pátek 30. prosince 2016

Kamnové kachle

Pro výběr keramických kachlů doporučujeme návštěvu v naší firemní prodejně. Náš sortiment představuje širokou škálu kachlů, říms, . Kachle základní x 2 200 40 2500. Kachlová kamna, výroba a prodej kachlů pro kuchyňská a pokojová kachlová kamna - Kamnářství Calor.


Masarykovy univerzity, Brno. Brněnské kamnové kachle období gotiky.

Anotace: Práce se soustředí na katalogizaci a vyhodnocení . Archeologické výzkumy v jižžních Čechách - Supplementum 5. Záleží jen na fantazii zákazníka nebo kamnáře. Tradiční modrý kachel s bílou fazetou. Krumlov, kamnové kachle , pozdní gotika – 15. Gotické kamnové kachle na Písecku. Obrazový svět pozdního středověku.


Jaroslav Jiřík, Jan Kypta, eds.

Postupné zpracovávání reliktů gotických a renesančních kachlů ze sbírek. Středověké kamnové kachle s náboženskými motivy z . Inzerát Staré kamnové kachle v okrese Liberec, cena 50Kč, od Peshop na Sbazar. Popis: S oťuky, cena za kus. Doprovodný program k výstavě . Valdek pozdně gotické kamnové kachle.


Poetický název výstavy nás zavádí do prostředí středověkých hrnčířů, kteří nedaleko brněnských hradeb vyráběli tehdy běžné zboží, jež dnes považujeme. Kamnové kachle , Cena: Nabídněte, Lokalita: Zlín. Velehrad - Odkrýt celý půdorys severovýchodní nárožní pozdně . Kachle budou porovnány s obdobnými nálezy z dalších nalezišť na našem území. KLÍČOVÁ SLOVA kachel – kamnová kamna – renesance – baroko – Hradec . K vidění budou mimo jiné vůbec nejstarší nálezy kamnových kachlů na. Vernisáž výstavy, která představí méně obvyklé výrobky hrnčířů z období vrcholného středověku z archeologických sbírek Moravského . Historické kamnové kachle jsou specifickým typem keramických výrobků ze skupiny nízce pálené pórovité keramiky.


Na rozdíl od jiných druhů póro-. Ze střepů a torz keramiky z období vrcholného středověku sestavili soubor kamnových kachlí – ty teď budou k vidění spolu s další keramikou na . Výstava dává nahlédnout do technologie vytápění a vaření v historii a zároveň představuje kachle coby unikátní umělecká díla a obrazy doby, svědčící o . Renesanční zeleně glazované kamnové kachle a ozdobné prvky kachlových kamen (16. století) z archeologického výzkumu v domě č.

Mezinárodní konference KACHLE A KACHLOVÁ KAMNA. Objev impozantních zbytků gotických kachlových kamen. Pavlík se kamnové ikonografii věnuje i nadále, a jeho práce . Katalog archeologických nálezů z hradu Košumberka 2. Zdeněk SMETÁNKA: K morfologii českých středověkých kachlů, in:. Snad každý z těchto řemeslníků měl snahu vyrábět kamnové kachle a ve svém.


Vazba: měkká, stran: 4 formát: ANa str.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky