pondělí 18. ledna 2016

Expanzomat funkce

Jsou nejjednodušším řešením expanze kapalin, funkčně spolehlivé, s nimi je soustava uzavřená, nedochází ke ztrátám vody, pro svoji funkci. Expanzomaty jsou tlakové nádoby určené pro různé tlaková zařízení. Tento návod platí pro expanzomaty vyráběné v DUKLA CZ,s. Musí mít pojistný ventil, neboť pokud by selhala funkce expanzní nádoby, mohlo by dojít ke zničení takové otopné soustavy nadměrným tlakem.


FUNKCE EXPANZNÍ NÁDOBY PŘI PROVOZU.

Mimo jiné se odpustí vzduch z expanzomatu na přetlak p1= 7O kPa a na manometr se . Udržování tlaku mezi minimálním a maximálně možným provozním tlakePři ohřátí vody v uzavřené soustavě se zvětší její objem, a protože voda . Plnění tlakovým vzduchem nemá vliv na správnou funkci nádoby. Montáž – expanzní tlakové nádoby a expanzomaty. Tlak v topení má ještě jednu funkci a to: Aby při narušení funkčnosti.


Při špatně nafouklém potom tlak docela lítá, z výroby je . Tlaková expanzní nádoba posts 19. Vývoj tlaku v expanzomatu během topení a vyvážení TS posts 19.

MAXIVAREM-LR-600-expanzomat-expan. Funkce : Je-li připojeno čerpadlo v chodu, je dovnitř vaku přiváděno čerpané . Princip a funkce expanzní nádoby umožňuje. Mají funkci kompenzovat změny objemu kapaliny hydraulické kapaliny a udržovat tlak v rámci potřebných mezí. Souprava rychloupínací k expanzomatu. NÁDOBY EXPANZOMATY Nádoby CIMM ACS Z 5l stojatá tl.


Vzduch se v otopné vodě vyskytuje jednak rozpuštěný . V případě zapnutí čerpadla napojeného na tlakovou nádobu dochází k přívodu čerpané látky dovnitř tlakové nádoby . Expanzní nádrž - expanzomat 3l Airfix P na vodu,tlaková nadoba na vodu. V prostoru mezi vakem a stěnou nádoby je nahuštěný vzduch (popřípadě dusík), který zabezpečuje správnou funkci tlakové nádoby. Svou funkcí zamezují zyvšování tlaku v systému a tím i případnému propouštění pojistného ventilu.


Tato funkce umožňuje použít pomocné čidlo pro kontrolu minimální teploty v místnosti. Vyhledávání ve více listech pomocí funkce SVYHLEDAT autor: Jiří Číhař. Já osobně jsem přišel na expanzomaty bez vzduchu nebo s prasklou membránou. Funkcí expanzní nádoby je pojmout . Přístroje mohou být vybaveny funkcí , která může například při výpadku sítě .

Celé zařízení elektrokotle včetně případného čerpadla a expanzomatu je umístěno v lakovaném plechovém krytu. Vybrané ochranné a doplňkové funkce kotle. Plnící přetlak expanzomatu bar.


Možnost externích modulů pro přídavná měření nebo programové funkce. Možnost použití jak v uzavřeném (tlakový expanzomat ) i otevřeném systému vytápění (bez tlakový expanzomat ). Funkce všech provedení tlakových nádob je stejná, rozdíl je pouze v komfortu obsluhy (méně nebo více častá kontrola tlaku vzduchu) a v korozní odolnosti dané . Technologii lze dle požadavku zapojit tak, aby umožňovala funkci odplynění soustavy přepouštěním vody do beztlaké . PID modulace, autodiagnostika, expanzomat , čerpadlo ÚT, ochranné funkce , analogové ovládání, IPX4D. Pro ÚT a TUV v bitermickém .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky