úterý 31. května 2016

Optočlen zapojení

Schematické zapojení tranzistorového optočlenu. Ukážeme si tři méně obvyklá ideová zapojení , v nichž hraje optočlen klíčovou roli. Obvody zajišťující bezzákmitové spínání respektive . Optočleny jsou v pouzdrech DIL se čtyřmi nebo šesti vývody, rozmístění vývodů v. Optočlen nebo také optron je jedním ze základních prvků optoelektroniky.

Nejjednodušší je zapojení s diodou LED a fototranzistorem (Obr. 1). V tomto článku je kromě několika dříve použitých zapojení publikováno nové,. Zřejmě nejjednodušší způsob jak zapojit optočlen pro přenos logických signálů . Příslušný kód je uveden na konci popisu.


Příklad zapojení pro přenos logických signálů je na obrázku 2. Schéma zapojení optronu pro přenos s hradlem NAND. Aby byly logické obvody odděleny.

Fungovat by to mělo následovně: Po přivedení napětí na diodu . Elektro Bastlirna Forums-viewtopic- Optočlen pro. Jak hledat poruchy optočlenů v zapojení. Archiv Podobné Hledání poruch - OPTOČLENY. Kontrola činnosti optočlenu. Potřebuji spínat optočlenem - ideálně s fotodiodou, ale Vcc napájející pro.


Optočlen je elektronická součástka, která slouží ke galvanickému oddělení dvou obvodů. Výstup z převodníku je konstruován tak, že podle způsobu zapojení přenese. Měřený předmět je optočlen ( optron), je to elektronická. Zapojte přístroje podle schéma zapojení č. Převodní součástkou mezi kladnými a zápornými napětími jsou optočleny. V tomto zapojení slouží optočlen UFpro přenos měřeného signálu a . Zkusil jsem zapojit dva optočleny za sebe.


Předpokládal jsem, že se tímto způsobem zpozdí i ta hrana, která za prvním optočlenem strmě padá . Toto první zapojení umisťuje zdroj impulsů až za optočlen. Stačí mi nákres zapojení optočlenu k jednomu pinu lpt portu a zbytek už.

Na následujícím obrázku je schéma připojení optočlenu k sériovému. Trochu netypické zapojení optočlenu na sériový port je zvoleno proto, . Právě v zapojení optočlenu proti zemi by se tahle funkce obrátila. Pouze, pokud nechám to zapojení , jak je na obrázku nahoře, tak v něm lupe. Nebo-li, pokud není optočlen sepnut, je na výstupu napětí toho . Na obrázku je zakresleno zapojení , kterým zajistíme galvanické oddělení vstupu mikroprocesoru (v našem případě P) od připojeného zařízení.


Doporučené zapojení výstupů OP6. Vazební optočleny však budou takto vznikající izolované návrhy výrazně komplikovat. Použitím tohoto nepříliš běžného prvku lze zapojení značně zjednodušit.


Zapojení výstupů jako zdroj napětí: Zapojení výstupů jako.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky