pondělí 24. července 2017

Termostatický ventil funkce

Co jsou termostatické radiátorové ventily a jakým způsobem pracují? Jaké jsou podmínky pro bezvadnou funkci termostatických radiátorových . Běžnou součástí vytápěcích systému je termostatický ventil , který zabraňuje přetápění místností a reguluje průtok teplé vody podle vnější. Spousta uživatelů nechápe funkci termostatických hlavic, neumí je používat a tudíž nedokáží dosáhnout úspor za vytápění – byť je to tak jednoduché.


Základem pro funkčnost a využití termostatické hlavice je její nasazení na termostatický ventil.

Teplota, kterou si uživatel nastaví, je korigována . Jeho základní funkcí je uzavřít přívod tepla do radiátoru v okamžiku, kdy je v . Většinou jde termostatickou hlavici na stávající ventil dodatečně namontovat. Termostatický ventil na každém topném tělese je dnes vcelku. Z tohoto zjednodušeného popisu funkce termostatu je patrné, . Požadovaný průtok lze přímo nastavit na tělese termostatického ventilu nastavením odpovídající hodnoty. Ventily s termostatickou hlavicí jsou samočinně fungující regulátory teploty v místnosti, které využívají energii vnitřních a vnějších cizích zdrojů, jako . Někdy také dochází ke ztrátě funkce například u hlavic s voskovým .

FUNKCE TERMOSTATICKÝCH HLAVIC. C, DN 1 se zpětnými ventily , s funkcí ochrany proti . Jestliže v místnosti dojde k jiným tepelným ziskům, termostatický ventil automaticky zcela uzavře přívod topné vody do radiátoru a ten zchladne. Směšovací termostatické ventily udržují teplotu otopné vody na vstupu do kotle nad.


Model TSV3B ke své funkci vyvažovací ventil nepotřebuje, má automatické. Funkce termostatického ventilu je nezávislá na jeho poloze v aplikaci. Ventil obsahuje termostat, který začíná otevírat vstup A při teplotě výstupní smíchané vody . Multifunkční termostatický cirkulační ventil MTCV. MTCV je termostatický samočinný proporcionální ventil.


V poloze „0” je termostatický ventil uzavřen a funkce protimrazové ochrany vyřazena z provozu. Funkce : Regulace teploty média ve spojení s termostatickými ventily nebo . Funkce ventilu je nezávislá na jeho poloze v aplikaci. Je navržen tak, aby udržoval teplotu směšované vody na . V případě termostatického ventilu s hlavicí je to právě termostatický ventil , který reguluje průtok. Dynamický termostatický ventil AutoSAR integruje dvě funkce.


Digitální termostatická hlavice tedy otevírá a zavírá ventil topení podle Vámi. Další praktickou funkcí je dětská pojistka, kdy se tlačítka na hlavici mohou .

Funkce , Ochranné nastavení proti zimě, Nelze přednastavit. Jsou-li použity pro řízení třícestných ventilů termostatické hlavice pracují v proporcionálním režimu bez pomocné energie. Při zvýšující se teplotě se . Jak funguje přepínací funkce u ventilu VTD?


Důsledek této funkce expanzního ventilu je změna vypařovací teploty chladiva.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky