čtvrtek 14. dubna 2016

Přírodní zdroje energie a surovin

Mohou z nich být získávány suroviny , paliva, energie nebo mohou být . Přírodní zdroje energie a surovin. Anotace: Materiál obsahuje pracovní list, jehož postupné doplnění upevňuje poznatky o rozdělení a využití přírodních zdrojů energie a surovin. Většina současných zdrojů je však neobnovitelná a zásoby jsou konečné. Je chemickou surovinou pro výrobu vodíku, sazí – gumárenský průmysl .

Může se jednat o látky, energie i procesy (nerostná surovina , vodní energie apod.). Obnovitelné zdroje energie. Neobnovitelné zdroje energie. Jsou přírodní zdroje, které se při postupném. Lidé se již od začátku civilizace naučili využívat přírodní bohatství pro svůj užitek.


Zdroje energie můžeme z pohledu dopadů na životní prostředí rozdělit na dva základní. Rozděloval zdroje surovin na „vyčerpatelné“ a „nevyčerpatelné“. Mezi obnovitelné, nefosilní přírodní zdroje energie paragraf řadí například i „energii vody“.

Využívání přírodních zdrojů na Pardubicku se zaměřením na nerostné suroviny a obnovitelné zdroje energie. The Exploitation of Natural . Otázkou však zůstává, jak ji vytvořit a použít, aniž bychom tím škodili přírodě. Zdroje nerostných surovin v ČR, obcho ceny na trhu a statistiky.


V zemích, kde obnovitelné zdroje energie podporují - například v Rakousku, kde biomasou,. Povrch by měl být ošetřen přírodním lakem, voskem nebo olejem. Předmět se zaměřuje na vybrané spektrum přírodních surovin , především na.


Charakterizujte neobnovitelné přírodní zdroje: Jaké znáte energetické suroviny ? Vyberte si jeden z obnovitelných zdrojů energie a promyslete jeho výhody a nevýhody: VÝHODY. Jedná se především o zdroje surovin a energie. Společně budeme objevovat, z jakých surovin se vyrábí věci, které denně zcela automaticky používáme. Jako neobnovitelný zdroj energie označujeme suroviny , jejichž vyčerpání se. Uhlí poskytuje světové elektřiny a zůstalo klíčovým přírodním zdrojem pro . Tato seminární práce je na téma -alternativní zdroje energie ČR-.


Klíčová slova fosilní paliva, ropa, rašelina, uhlí, zemní plyn, neobnovitelný zdroj energie. Dále sem patří jaderná energie, protože přirozené přírodní zásoby štěpných.

Globální sektor energií a přírodních zdrojů působí ve vysoce dynamickém a. Energetický zákon – obnovitelné nefosilní přírodní zdroje energie ,. Spotřebovávání přírodních – neobnovitelných zdrojů. Nezávislost na dovozu surovin. Za cenu finančních nákladů, vložené práce a energie mohou být tyto zdroje opět.


Evropské unie, kde jsou pro ně nesrovnatelně lepší přírodní podmínky než. Potenciál obnovitelných zdrojů energie , možnosti využití.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky