pátek 15. dubna 2016

Koeficient vsaku

Pro nezávazný předběžný výpočet lze použít orientační údaje z . Ta se pak dostává do země v závislosti na jejích parametrech, v tomto případě je to rychlost vsakování, charakterizovaná koeficientem vsaku. Orientační hodnoty koeficientu filtrace zemin jsou uvedeny v následující tabulce. Součinitel bezpečnosti vsaku f: 2. Míra schopnosti půdního (horninového) souboru pojímat vodu je vyjádřena koeficientem vsaku kv.


V textu se ze vsaku často stává však.

Vsakování je uvedeno v zákoně, ale hydrogeologové. Podkladem pro návrh je jednak již zmiňovaný koeficient vsaku , dále pak úhrn srážek při určité periodicitě a době trvání srážek, a nakonec . Výsledkem prací je číslo, hodnota koeficientu vsaku kv, kterou následně použije . Role hydrogeologa při posuzování možnosti vsakování odpadních a srážkových vod do. Na to je třeba hydrogeologický posudek, který na základě předepsaných zkoušek stanoví koeficient vsaku , tedy údaj o rychlosti vsakování. Odvodnění bude vsakem pomocí drenážní vrstvy kolem vlastního pítka.


Zároveň však musí být splněny podmínky za kterých je možno vypouštění povolit,. Nevhodné geologické poměry – důležitý je koeficient vsaku k v.

V blízkosti lokality se předpokládá koeficient propustnosti v zasakovací vrstvě v. Koeficient bezpečnosti vsaku vyjadřuje bezpečnost a předpokládané změny. Uliční vpusti budou napojeny do vsak. Retenční schopnost vsakovací galerie m = 95.


Ze sondy se odeberou vzorky zemin a provede se nálevová zkouška pro určení koeficientu vsaku. V rámci terénních prací jsou zaměřeny okolní vodní zdroje. Pozor, nízký koeficient vsaku , zemina není vhodná pro vsak. Velmi vhodným způsobem a rovněž finančně méně náročným je odvádění srážkových vod z pozemků. Sejmutí ornice bylo však nutné, aby nedošlo k jejímu znehodnocení.


Popsaný stav je tedy vázán pouze na. Zřejmě však nejsou přítomny ve. Posouzení možnosti vsakování dešťových vod.


Zvětralé pararuly mají střední . Parametry jsou uvedeny níže v tabulce 2. Hloubka zastižení hladiny podzemní vody. Kv - koeficient vsaku , v m. Avsak – vsakovací plocha vsakovacího zařízení, v mřešená lokalita .

Výsledky geologického průzkumu, zejména pak kv ( koeficient vsaku ) a výška hladiny podzemní vody vstupují do výpočtu objemu vsakovacího . Hydrogeologické průzkumy pro vsakování srážkových vod. Retence a vsakování : žádné nebo očasný přejezd lehkým vozidlem . Společnost VODNÍ ZDROJE, a. Systém STORMBOX se používá k zachycování a vsakování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky