středa 23. září 2015

Kotel na povidla

Kotle na povidla jsou vyráběny z 99. Jedná se o dvouplášťový nerezový kotel pro přípravu marmelád. Míchání i ohřev jsou elektrické, uvnitř kotle je míchadlo s teflonovými lopatkami, které kopíruje . Zvolte prosím jiné oddělení nebo použijte vyhledávání pro nalezení Vámi požadovaného zboží.


Kotel na povidla měděný - Uherské Hradiště, inzerce, prodám Kotel měděný na vaření povidel litrů.

Stroje na zpracování plodin - kotel na povidla , nabídky - prodám, prodej, inzerce. Tyto varné kotle jsou určené k výrobě povidel ,či ovocných marmelád. Vyrábíme spolu s odpeckovacím strojem OS-jako součásti kompletu pro výrobu povidel. Výroba džemů, povidel a marmelád.


Nerezová konvice na džem 27l. Doma jsme měli kotel (obezděná otevřená nádoba pod kterou se topí) a na ten kotel speciální míchdlo na povidla (=trnky). Dále k tomu bylo síto a koště, tím se . Vhodné na ohřev vody a destilaci.

Zařízení obsahuje míchání, aby se obsah nepřipálil. Musí dokonale kopírovat dno kotle , aby se povidla nepfiipalovala. Hladí stěnu kotle lesklou mědí rudou, pěkně teplou.


Z toho naučení plyne pravdivé nad mnohé jiné. Bez téměř zuřivého míchání povidla neuvaříte a jak zamíchat ve výpustném. Pod kůlnou těsně u nosného sloupu byl přistaven kotel , ve sloupu byly dvě . Sešli se po osmnácté a sto . Musí po kusech odpadávat od vařečky, být hustá a tmavá. Za časů mé babičky se povidla vařila ve velkém kotli a to několik . V prvé řadě bylo nutné sehnat kvalitní měděný kotel , jakého se k vaření povidel používalo.


Podle jeho rozměrů pak bylo třeba postavit ohniště s kotlinou. Pročpak má Ludmila v ruce lahvinku kořalky? Pod kotel vrátíme rozžhavené uhlíky, přiložíme a vaříme do té doby, až se z lízačky stanou povidla. To trvá cca – hodin, podle intenzity . Pozr na to, je to práce na dva dny, ty tříhodinový nejsou povidla , ale.


Tradičně vyrobená švestková povidla BEZ přídavku cukru. Jednoplášťové kotle Dvouplášťové kotle Pěstitelské pálenice dvoukotlový systém.

Nebojte se kotel pořádně napěchovat, plody pečením padnou ke dnu. Vaření povidel jako rituální společenská událost, jež se stala součástí lidové tradice a kultury. Vždy když je dobrá úroda švestek vařívala moje mamka s tátou povidla venku na dvoře, v měděném kotli. Výborně se ní plní buchty a rohlíčky, protože při pečení . Muzeum Na Mlýně prezentuje předměty z denního života slovácké vesnice, mezi nimiž nechybí ani kotel na povidla a zemědělská technika z 19. Za švestky jsem koupit chtěla z mědi kotel na povidla.


Div, že jsi mě s koněm nesněď! V minulosti se povidla vařila ve velkých otevřených kotlích , kam se švestky přidávaly po částech. Když se rozvařily, cedily se přes síto, aby se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky