úterý 16. února 2016

Napínací síla luku

Ještě, než se pustíme do luků, začněme s obecnými, ale velmi důležitými termíny DRŽET a NOSIT. Z něj vyplývá, že rozhoduje napínací síla luku. Počet liber luku udává jakou sílu budu muset vynaložit, abych luk natáhl a tím i kinetickou energii šípu a jeho parametry.


Skutečný počet liber je možné buď . Luky, šípy, kuše Lazecký - výroba a prodej luků a šípů pro rekreační střelbu,. Pro začátečníky mládence a muže doporučujeme napínací sílu – liber, pro.

Přitom lze organismus postupně zatěžovat a jít na napínací sílu vhodnou pro danou vzdálenost či. Váha šípu by neměla být lehčí než 9gn (grainů) na libru napínací síly luku. Lovecké luky mají obvykle i vyšší napínací sílu právě z důvodu lovu. Muži by se měli poohlédnout po luku nad lbs. Obecně se nováčkům doporučují luky pro začátečníky s napínací silou maximálně do lbs.


Nátahová síla moderních luků bývá vyznačena na ramenech a to tradičně v librách. Myslíte si, že na držení Vašeho luku nebo kuše potřebujete zbrojní průkaz? Mnoho zákazníků se dožaduje přesných informací o napínací síle luku. V pravidlech různých lukostřeleckých soutěží mohu také být omezení .

U reflexního luku jsou ramena vychýlena za svislou osou, což přináší . Rádi Vám vyjdeme vstříc a poradíme jaký luk vybrat, pro jakého střelce by luk měl být, zdali pro praváka či leváka, jaká napínací síla , jaká délka luku , luk . Kladkové luky jsou určeny k lovecké nebo sportovní střelbě. Typické jsou pro ně kladky na obou stranách lučiště, které rozdělují napínací sílu. Hranicí rozhodnou pro to, jestli luk zákonu podléhá nebo ne, je nátahová síla 1N,. I když to neodpovídá reálné nebezpečnosti luku , luky do lbs včetně jsou hračky. TAB nebo pásků (náplast) pro napínání , držení a uvolnění tětivy.


Toto označení je většinou na vnitřní straně spodního ramene luku. Existují rovněž luky, kde síla potřebná k nátahu je přenášena přes napínací lana. Dostal jsem vypočítat tento oříšek a popravdě řečeno,at na to jdu z jakékoli strany ,nemohu přijít na řešení. Kladky po svém dotočení způsobí, . Osobní nášlapná váha je užitečná pro zjištění síly luku v různých stupních tillerování (viz dále). Občas zkontroluj napínací sílu luku zvážením.


Luk je dodáván v rozloženém stavu, ramena stačí nasadit na . Nabývání, držení a nošení luků s napínací silou větší než 1N. Ve smyslu ustanovení § odst. Vždy je nutno napínací sílu luku změřit a zvážit, tj.


Tětiva přenáší sílu Fna konce luku a způsobuje tak jejich ohýbání. Protože luk má vyměnitelná ramena může růst s Vašimi dětmi.

Napínací síla se měří na délku palců. Ragim Bobcat, velikost luku 6 napínací síla 30lb, tradiční italské luky Ragim nejvyšší kvality, konstrukce luku z jednoho kusu, kombinace vrstvením afrického. Ragim White Tiger, velikost luku 6 napínací síla 35lb, tradiční luky italské značky Ragim nejvyšší kvality, konstrukce luku z jednoho kusu, kombinace vrstvením . Luk Barnett Banshee Quad kladkový 25lb.


Kladkový luk pro amatéry a juniory nižší postavy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky